top of page

Anàlisi de les característiques del diari Ara.cat

  • senserotatives
  • 5 mar 2015
  • 2 Min. de lectura

Cèlia Roura (@celiaroura6) - El cibermijtà analitzat en les seves característiques és el diari Ara.cat. La data d’observació ha sigut el dia 24/02/2015. La notícia que hem escollit té per títol “El nostre objectiu han de ser tres milions de llocs de feina, és clar que podem!”, el discurs de Rajoy en 10 frases que data del dia d’anàlisi del mitjà. Es tracta d’una notícia, de tema polític que té Espanya com a àmbit geogràfic.

1.png

En aquesta notícia no hi ha presència gaire presència d’elements multimèdia. Hi ha una fotografia del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, en què està fent el discurs de què es parla a la notícia. Però no hi ha cap infogràfic ni vídeo.

Pel que fa l’ús d’hipertext, no hi ha cap hipervincle en aquesta notícia. Si que hi ha però, presència d’elements interactius: la notícia ofereix la possibilitat de fer comentaris just a sota, també d’enviar la informació per correu electrònic (per Google+), però en canvi no ofereix la possibilitat de compartir la informació mitjançant de serveis de participació comunitària, ni la possibilitat d’opinar en un fòrum de discussió o en una enquesta.

En aquest cas concret, la informació no remet a altres informacions de l’hemeroteca digital del mitjà, tot i que en altres notícies si que es faci. En quant a la renovació de la notícia, no s’ha actualitzat més la informació. L’última actualització d’aquesta publicació ha sigut a les 13.41 del dia 24/02/2014, la mateixa data d’observació del cibermitjà.

2.png

En el cas del diari ARA, pel que fa la participació i la comunicació, els lectors, no necessàriament subscriptors, poden enviar comentaris a les notícies, en aquests comentaris hi poden publicar text, però no multimèdia (ni fotografies ni vídeos). El mitjà no realitza enquestes o votacions sobre temes d’actualitat, però els lectors poden votar o recomanar notícies (també es pot fer per mitjà de Google+).

Els lectors tenen la possibilitat d’enviar notícies del mitjà a les xarxes socials com Twitter o Facebook. També poden enviar-se les notícies per correu electrònic, però no poden fer-ho al propi mitjà. El mitjà, a més, té compte a Facebook i Twitter. Els usuaris es poden comunicar amb l’autor d’una notícia o fins i tot amb la redacció per mitjà de la pàgina de contacte, cal mencionar que la majoria de periodistes de mitjans digitals tenen la seva pròpia xarxa social (per exemple tenen un compte a Twitter). Tot i això, aquest intent de participació per mitjà de les xarxes socials, el mitjà no té una secció pròpia de participació de l’usuari.

3.png
 
 
 

Comments


sense rotatives ciberperiodisme periodisme digitital cibermitjans d'actualitat

Blogs amics

© 2015 by "Sense Rotatives". Proudly created with Wix.com

bottom of page